Alla inlägg under september 2006

Av Sofia - 11 september 2006 19:16

Kunde inte vänta tills Erik kom hem. Jag har dragit och knuffat i sängen idag för att komma åt fönstret. Efter många pust och stön så är de nu klart. Turkost i sovrummet, favorit i repris som sagt.

Av Sofia - 11 september 2006 19:05

4st kotletter el ca 6st kycklingfiléer1 burk cremé fraiche (vanlig,lätt eller viktväktarnas)3dl grädde (visp,mellan,matlagnings eller sojagrädde)1tsk sambal oelek1/2dl sojaLägg kotletterna/kycklingen i en ungsform.Blanda ihop cremé fraiche, grädde, sambal oelek och soja till en sås.Häll såsen över köttet och gratiner i 150 grader ca 60 minJag har bulgur till men de går ju lika bra med ris.

Av Sofia - 10 september 2006 13:56

Åkte till jobbet igår med tron om att jag skulle vara hemma vid 22 tiden igen. Nja så blev de inte riktigt. Kaos när jag kom dit och ända fram till natten. Lämnade stället idag 13:30 då var läget lugnt och fridfullt. Oftast är jobbet väldigt givande, men de är dessa tillfällen som får en att i stort sett slita håret av sig. Nu ska jag ta mig en lång och välbehövlig dusch, efter de blir de inte många knop. Just de gjorde riktigt god enkel och nyttig mat igår med kyckling sojagrädde och lite sånt, ska komma ihåg att lägga ut receptet.

Av Sofia - 8 september 2006 22:13

Då har man avverkat sina 8 timmar på jobbet, helt slut i huvudet. Autister vet hur dom ska trötta ut ens hjärna vill jag lova. Fick träffa en kollega som jag inte sett på några veckor och de är ju alltid trevligt, väger upp de hela lite. De är väl bara att sätta sig i soffan en snabbis för nervarvning. Blir sängen rätt snart känner jag. Om de finns någon som är en lika stor gottegris som mig har jag ett tips. Ta en ruta 86% (eller högre) choklad så försvinner sockersuget lika snabbt som de kom. Ju mer kakao desto nyttigare. Men de visste ni säkert redan, men ändå :) Med de säger jag god natt och sov så gott.

Av Sofia - 8 september 2006 12:04

Tog sovmorgon till 08:30 idag. Kan behövas när man jobbar kväll. Strax efter jag tagit mig upp tittade mamma och mormor förbi. Skickade iväg några blomsteruppsättningar med dom så nu är de lite mindre på bordet. Började sen fundera på vad jag skulle hitta på till sovrummet. rotade bland gardinerna och hittade några jag inhandlade förra hösten om jag inte missminner mig. Eftersom turkost är så i ropet ännu får jag väl köra favorit i repris ( fast jag var tvungen att inhandla något nytt, blev ljuslyktor). Dumt att ändra på ett vinnande koncept. Glad att jag hittade de där gardinerna, jag är nämligen förälskad i mina turkosa kuddar som jag haft i vardagsrummet. Dom fick flytta på sig, var rädd att dom skulle tvingas ligga i något skåp. Tur som dom har får dom nu flytta in i sovrummet på sängen istället. Jag tänker dedicera detta inlägg till min vän Magdalen då jag vet att hon är galen i just färgen turkos.

Av Sofia - 7 september 2006 22:26

Jag älskar sommaren med allt vad den innebär. Tiden efter är inte så dum den heller. Nu får man börja göra mysigt inne och famförallt tända ljus! Älskar ljus i alla former, färger och lukter.

Av Sofia - 7 september 2006 21:10

Var uppe 06:30 inget vidare väder så de fick bli städdag. Fick gjort fönstren i köket och i vardagsrummet. Tänkte ge mig på sovrummet också, men sängen står för fönstret och den e så jädra tung! får vänta tills Erik kommer hem. Pappa var förbi och drack kaffe och pratade lite. Skyndade iväg till syster som skulle bjuda på middag. De var jätte gott, kyckling i ugn med bulgur och sallad till. Morotskaka efter de, varför jag nu tog den lilla biten fattar jag inte fick bara ont i magen. Magen pallar väl inte minsta lilla socker verkar de som. Då behöver jag ju inte fuska igen, var inte värt de kan jag säga. matbordet i vardagsrummet är fullt med blommor och andra saker som jag inte har en aning om vart jag ska sätta de. Vi bor helt klart för trångt, eller så handlar jag för mycket (kan ju knappast vara de jag nämnde sist va) men de finns ju så mycket snyggt! Blev så glad när jag började gräva bland gardinerna och hittade två par gardiner jag aldrig haft uppe. Sen som pricken över i fick jag en vas av mamma som jag fullkomligt älskar, helt klart mina färger. dags för en kopp te, kanske försöka stöka undan (gömma i någon skåp) lite av de på bordet.

Av Sofia - 6 september 2006 20:59

Då var monsterpasset över *pust* Började min dag 05:30 med en kall dusch för i morse var jag trött! Cyklade iväg till jobbet och började dagen där med frukost :) (mjukstart) därefter jobba jobba jobba tills de var dags för lunch, som idag bestod av blandade grönsaker,fullkorns bulgur, älgstek (magert och bra) och en sås på viktväktarnas creme fraiche (endast 2% fett) chili och örtsalt. riktigt gott faktiskt, nu ersätter jag pasta och ris med bulgur. till middag blev de pajalagröt. De stoppar man bra på plus att den innehåller massvis med fibrer och vitaminer. Dagen har gått snabbt och nu har jag just sett idol, tänkte dricka lite te och surfa runt innan de blir dags för sängen. Kommer (nog) bli en tidig kväll känns de som. Tänkte göra fönsterna höst fina imorgon, eller ja jag kanske inte hinner alla. Måste nog till att sy lite nya gardiner, tråkigt att häga upp dom man haft uppe redan. Japp jag är en gardinoman :-)

Skapa flashcards