Alla inlägg under oktober 2006

Av Sofia - 24 oktober 2006 20:31

Jag har alldeles för mycket i mitt huvud just nu, jag sover dåligt och får ont i magen. Jag grubblar mig galen utan att komma fram till en lösning, mitt i allt funderande försöker jag vara så pedagogisk som de går på jobbet. Det resulterar i att jag trycker mina privata tankar åt sidan för att kunna tänka jobb. Tankarna kommer då istället om nätterna. De är om flytten, om mina och sambons (olika/lika) mål. Hur frustrerad jag blir av att stå och trampa vatten när jag egentligen vill springa framåt, eller iaf gå. Några tänkvärda ord.....När det verkligen gäller, var du än gårså är det där du är.Vad du än gör, så är det tillslut faktiskt det du gjorde.Vad du än tänker, så är det just precis det som finns i dina tankar.Vad som än hänt i ditt liv, så är det just det som hände.Den viktiga frågan är, hur ska du hantera det.Med andra ord, hur går du vidare?

Av Sofia - 24 oktober 2006 09:49

Jag har ju som sagt inte sett att ett enda gram försvunnit från min kropp, omän andra som inte ser mig dagligen säger att de syns. Jag har känt mig aningen modfälld och omotiverad omän vågen visat minus och magen mått förhållandevis bra. Sen säger lillasyster här om kvällen;- är de inte kortison i din medicin? (syster)- jao de är de ju ( pling plong, nu gick hissen ända upp)- du har ju säkert samlat en hel del vätska i kroppen då (syster)- jo, känner mig lite pluffsig framförallt i ansiktet (där de först brukar synas på mig att jag gått ner i vikt)- ja jag äter ju kortison för lederna och jag har ju blivit pluffsig.(syster)- jomen de har du ju rätt i, varför har jag inte tänkt på det?Jisses man jobbar inom vården och hur många gånger har man inte uppmärksammat kortisonets biverkningar. Ja ibland är man ju bra dum.Nu är de dock bara 3 dagar kvar med den medicinen, och då lär de ju visa sig efter ett tag om de var en bidragande orsak eller ej. Viktökning är ju en av de vanligaste biverkningarna, de har jag ju då inte råkat ut för. Som sagt syrran är lite svullen i ansiktet men har heller inte ökat i vikt så kanske finns förklaringen där!?Är de många som upplever att de är liten text på denna sida?

Av Sofia - 23 oktober 2006 14:45

1 Jag hittade efter många om och men en jacka som helt enkelt fick duga. Jag har konstaterat att är man rund över baken ska man inte ha rätt att klä sig varmt så man kan gå ut och motionera!!! Helt sjukt, vet inte hur många jackor jag testat. Är dom bra upptill är dom trånga över rumpan, är dom bra över rumpan är dom som ett tält upptill. De är ju bara de att man kan ju inte ska behöva frysa häcken av sig om man ska bege sig ut och röra på sig. Affärerna uppmanar verkligen inte oss större att klä oss varmt och gå ut. Snarare får man känslan av att vi ska sätta oss i soffan och trycka i oss ännu mer onyttigheter. De vägrar jag dock göra, nu ska jag kämpa som bara den, sen ska jag unna mig en riktigt snygg jacka!2 Införskaffade även en ny undertröja, blir så himla fuktigt i jackan när jag är ute och går. Oftast beror de ju på att man har bommull närmast kroppen, jag har iaf de. Nu ska de förhoppningsvis bli både varmare och mindre fuktigt i jackan.3 Jag bloggade om Silicol här om dagen, idag hittade jag några tabletter för magen på Hälsokost affären. Oxytarm heter dom ( många har säkert hört talas om dem), ska vara bra för bakteriefloran i tarmen samt hjälpa till att avlägsna salaggprodukter. Har inte testa dem innan, jag återkommer med resultatet. Summa kardemumma är väl att jag hittade de jag skulle, omän jag inte riktigt är nöjd med jackan. Får väl se de som så, ska bara ha den en kort period i vinter sen behöver jag aldrig ha den igen :)

Av Sofia - 23 oktober 2006 09:24

Oh jag kan lova er att jag har stensovit inatt :) Känns som att jag tagit igen en veckas sömn.Vill tipsa er om ett väldigt gott, och rätt "gulligt" te. De heter kärlekste och har små hjärtan i. Väldigt gott som kvälls te.Nu ska jag göra mig iordning för att sedan ge mig ut på jack jakt. Får väl se om jag har bättre tur denna gång.

Av Sofia - 22 oktober 2006 11:19

Jag och syster bestämde oss för att äta middag ihop igår innan jag skulle åka och jobba. Ja de är inte de lättaste vill jag lova, hon äter bara vitt kött, jag äter inga produkter från kossor och helst ska de vara väldigt fiberrikt. Nu kom vi iofs på att göra något väldigt snabbt och enkelt. Ni fattar ångesten folk får när dom ska bjuda hem oss på middag :) Nu ska jag slänga mig på soffan, har varit vaken sen 08,00 igår morse börjar känna mig lite sliten nu. Hoppas dock jag klarar av att hålla mig hyfsat vaken så jag tar mig i säng ikväll. Är pigg än sålänge, gick en väldig omväg hem från jobbet, allt för att piggna till lite mera. Här får ni receptet på rullarna.....Till 4st rullar behövs:4st kycklingfilèer (innanlårsfiléer, tar du vanliga stora räcker de med två)1förp Taco spice mix orginal1förp Oatly i matSalsa eller tacosåsSkär filéerna i små bitar, bryn och tillsätt kryddpåsen.Häll över Oatly i mattill detta sallad och fullkorns tortillas ( har du inte testat dem så gör de, sen dom kom har jag aldrig köpt vanliga) Bröd, sallad kycklingröra och sen lite salsa på så är det bara att rulla ihop dem, eller bara å bara :)Lycka till!

Av Sofia - 21 oktober 2006 14:42

Om du som jag lider av en känslig mage el magkatarr, trögmage, diarré eller livlöst hår, sköra naglar och dålig hy. Silicol gör susen! Det är en kiselgel som vid magbesvär lägger sig som en hinna ända från matstrupen ner till tarmarna. Den binder vätska och drar till sig främmande ämnen och bakterier, de ger mag och tarmområdena chans att normaliseras. Kiselsyran är bra för håret, huden och naglarna. Jag har tagit detta i 1 vecka nu och känner en klar skillnad. Kanske inte fungerar för alla (så är de ju med allt) men de är värt att prova. Finns på Hälsokost affärer och på Naturpreparat.com Här kan du läsa mer om Silicol

Av Sofia - 20 oktober 2006 17:10

Dagen började med att de droppade vatten ur ventilen på sovrumsfönstret. Uppenbarligen har jag legat och flåsat så jävligt hela natten. Värme möter kyla - resultatet dropp på fönsterbrädan. Låg och irriterade mig över detta en stund och precis när jag somnat till, då tjuter klockan. Kliver upp och konstaterar att de snöar, beslutar mig snabbt för att inte gå till jobbet(pga ev. halka) eftersom de lätt kan resultera i ett knä ur led, eller skada av annan kroppsdel som under dagen kan vara bra att ha i helt tillstånd. Väl på jobbet upptäcker jag att min mat är hemma. Mhm detta är inte drömläget för mig, jag äter ju inte vad somhelst. Lite grävande i jobbets kylskåp resuterar i att Fia har lunch att äta. Morgonen på jobbet flyter på ända fram tills jag ska skicka iväg två av grabbarna med taxi och själv åka med den tredje i ytterligare en taxi. De två killar som ska åka först har taxi beställd till kl 08,10. Ingen taxi då, men kl 08,20 kommer den tredje killens taxi, lysande! Som att jag lämnar de andra två utan personal, nä skulle inte tro det. Jag ber chauffören ropa och kolla var deras taxi tagit vägen. Nu skyller dom på halka trots att denna taxi som kommit kommit i tid.....grrrr 08,35 svänger den upp på infarten (fia är rasande) jag ler och vinkar av de två grabbarna som glatt sätter sig i bilen och åker iväg. Så åker jag och grabb 3 iväg till hans "jobb" jag bör nämna att han klyver ved ute, oavsett väder och vind. Kan meddela att idag vad de både väder och VIND! Trodde formligen jag skulle frysa häcken av mig där ute, vid ett tillfälle ställde jag mig och hoppade upp och ner varpå grabben kommer fram och frågar om jag är sjuk? Eh näe ( eller är jag, ser förmodligen jävligt sjuk ut) de är bara lite kallt förstår du. Efter helvetes timmarna på vedbacken var de dessutom inplanerat en lång promenad för mig och mr M , åh vad härligt tänker jag medans jag frenetiskt försöker få liv i mina tår. Promenaden var kall och kändes oändligt lång. Jo just de fick ett samtal när jag stod och frös som mest bland vedklabbarna, ska jobba natt imorgon ( de har jag vetat sen tidigare) på de ställe jag ska vara på är de jour natt, dock inte f.o.m nu och 5 veckor framåt. Jag som skulle få så mycket gjort på söndag eftersom man brukar vara hyfsat utvilad efter en natt med iaf några timmars sömn. Nu får jag istället sitta vaken mellan 19-8,30 sedan sova bort iaf halva söndagen. Åh vilken dag! Nu ska jag få mig något i munnen, sen blir det soffan-idol och bananchips (bilden ovan, chips och chips, torkade bananskivor, inget friterat) :)Trevlig helg!

Av Sofia - 19 oktober 2006 22:46

Ikväll på jobbet satt jag och skrev ut några papper på datorn som sedan skulle plastas in. Oj tänkte jag, undra om jag skulle skriva ut bilder, plasta in dem och göra servettringar. Var bara tvungen att testa (hemma har jag ju ingen lamineringsapparat, det ska jag införskaffa till veckan)Nu blev dessa gjorda i all hast, men de går ju göra lite roligare ena (kort och namn vid bordsplacering kanske) Billigt, snabbt, enkelt och då kan man ju göra nya till varje dukning :) Kanske inga ringar för finaste fin middagen men men annars så.

Skapa flashcards