Alla inlägg under oktober 2006

Av Sofia - 16 oktober 2006 22:15

Tänkte jag skulle bjuda på några höstbilder från trakterna där jag är uppvuxen. De är på de flesta håll stora åkrar mellan husen. Rätt fridfullt och iaf i mina ögon väldigt vackert. Upptäckte att på pappas tomt hade det börjat komma upp NYA blad (fråga mig inte vad växten heter)på växten som täcker en slänt ner mot ett dike. Har hört tidigare att den torra sommaren följt av den regnrika hösten gjort att vissa växter tror det är vår igen. Efter ett flertal nätter med frost lär de ju dock kommit till insikt med att så är ej fallet.

Av Sofia - 16 oktober 2006 16:16

Sådär då var man inne i staden igen, nu har jag andats nog med lantluft för ett tag. När jag var ut och gick på förmiddagen lyssnade jag på P4, de var ju naturligtvis de fd ministrarna som var de heta samtalsämnet. Ju mer jag lyssnade på dessas bortförklaringar ju mer förbannad blev jag och ju snabbare gick jag. De blev en sjuhelsikes flåsig promenad, jag vet inte vad jag flåsade över mest, utmattning eller ren ilska. De skriver i tidningen idag om Maria Borelius intervju i radio-ekot där reportern ifrågasätter hennes anlitande av svart-städ/barnhjälp. Hennes svar/ursäkt var "jag födde fyra barn på fem år, det är rätt tufft att få ihop med jobb" Nä vad säger du kvinna, tänkte du inte på de innan. Om du nu ska göra karriär kanske de är svårt med 4 småbarn, en gissning bara. De är klart att vi vanliga svensson kanske överdriver, kanske är de inget fel med att vissa familjer tvingas välja coops pasta för att den är några kronor billigare än barillas. Under tiden åker våra ministrar både till Thailand och Åre på samma säsong. Vi vanliga svensson jobbar, handlar på vägen hem från jobbet,ställer oss vid spisen, städar toan medan vi sitter på den allt för att hinna få tid över till att umgås med familjen innan vi utmattat slänger oss i säng för att få några få timmars sömn innan vi ska upp till en ny dag. De är klart att ministrarna har de jobbigt, dom tjänar ju i regel 3ggr så mycket som en svensson. Visst dom har säkert långa dagar, men vem har inte det?? Dom har de så tufft att dom hinner inte fixa i hemmet och ta hand om barnen själva (stackare) så de upptäcker att städhjälp och barpassning är ett måste. De som sen slår dem i ansiktet är hur fruktansvärt dyrt de är, och de är ju stört omöjligt att avstå från någon dyr vana.Istället bestämmer man sig för att anlita svart och nu kommer vi till de bästa, grannarna i deras kvarter gör ju de också. Jamen dåså då är de väl ingen fara, gör andra de så blir de då (i deras lilla bubbla) perautomatik lagligt eller???? Idioter!Nu måste jag gå och dricka lite te och skaka av mig ilskan som återigen blossade upp.

Av Sofia - 15 oktober 2006 20:47

2L Hallon2dl fiberhavregryn (eller vanliga havregryn)5msk råsocker50g margarinStröbrödSmörj och bröa en ungsfast/pajformHäll i hallonen (jordgubbar eller äpplen blir också gott)Strö över 1msk av sockret (har du äpplen istället kan jag rekomendera att du strör lite kanel över också)Knåda ihop havregryn, margarin och resterande sockerSmula degen över hallonenGrädda i 225 grader ca 20-25minServeras varm med glass eller vaniljsås till (jag brukar ha Oatly vaniljsås)Lycka till!!!

Av Sofia - 15 oktober 2006 17:27

Jag går lite husesyn hemma hos pappa (låter som jag aldrig satt foten i mitt barndomshem) Hittade en lampa som jag köpt på någon loppis (den till vänster, som jag sedan gav bort till pappa) och sen en väldigt passande lampa för årstiden, älglampan!!! Jag vet att när jag flyttade här ifrån tyckte jag inte om någon av dem. Nu vill jag ta hem båda två. Älglampan är ju klart cool de är kosta sweden, tror dock inte dom har den kvar i sortimentet. Enligt pappa kom den in i huset långt innan min tid :)

Av Sofia - 15 oktober 2006 14:04

Många som bloggat om radioapparater i retrodesign, jag vet!!!Tror dock inte jag sett någon som bloggat om just dessa :)Högst upp har vi två radioapparater i olika storlekar (den större 249sek och den mindre 149sek) men båda i retrodesign, passar i köket kanske!?Längst ner till vänster har vi en skivspelare(498sek), till vardagsrummet? Längst ner till höger en klockradio(129sek) förslagsvis till sovrummet. Även dessa apparater i klassisk retrodesign. (Skulle passa så bra med en av dessa på skåpen som syns i inlägget nedan) Alla finns att köpas hos Clas Ohlson

Av Sofia - 15 oktober 2006 10:20

Ta två klossar (vet inte om dom går under benämning klossar när dom är såpass långa) se till att båda ändar är jämna. Borra en försänkning i ena änden på båda klossarna. Köp två ljuskoppar på förslagsvis en hobby affär. Sen är de bara att måla ( kanske sandpappra lite före) med tex. allmogefärg. Sätt ner de inköpta ljuskopparna med värmeljus i och tänd. Vips har du två nya "värmeljushållare" eller ljusstakar, vad man nu ska kalla dem.

Av Sofia - 14 oktober 2006 13:11

Klickade in på Blueboxoch hittade dessa små skapelser. Nu kan man ha sin pocketbok i ett fodral som (om man vill) matchar laptopfodralet. Jisses de är ju fantastiskt. Rent otroligt vad de kluras ut nya grejer för oss konsumenter, och vi inhandlar såklart. Just detta känner väl jag själv inte så stort behov av, men de är ju lika fullt en jädra kul grej.

Av Sofia - 13 oktober 2006 19:09

Vaknade efter många om och men kl07:50 med grus i ögonen. De slår aldrig fel att när jag sover hos min far stensover jag. Känner sig alltid mer död än levande när man ska släpa sig upp, förmodligen är de väl överdosen av den friska lantluften som gör det. Igår fick jag bänken målad ett varv med greppfärg och ett varv med den vanliga färgen, återstår ett varv som blir målat imorgon. Jag är ju aningen virrig ibland (skyller på luften igen) hade glömt att jag skulle och klippa mig kl 10 idag så de var ju bara att åka in till stan direkt man vaknade. Tror aldrig jag suttit hos frissan så länge som idag. Först skulle mammas väninna klippa sig, sen mamma och sist blev de min tur. Jag är hyfsat nöjd (jag är den personen som nästan aldrig går från frissan och är nöjd) känns nog bättre imorgon när man gjort iordning håret själv. Efter vi gjort oss fredags fina åkte vi hem till mamma och där blev de lunch. Bestämde oss för att gå på stan och kolla om en vinterjacka till mig. Blev ingen jacka, de skulle få in fler nästa vecka så jag väntar. Fanns ingen jag direkt föll för sådär på sturt. Däremot fick jag en kofta av lilla mamma och sen köpte jag en mössa (har kollat på den förr, men sambon tyckte den var så gräsligt ful så jag köpte den inte vid de tillfället) att ha nu när de är så jädra kallt. Jag blir lika överraskad varje år över hur kallt de blir när vintern närmar sig. Nu har jag ju dock både ny kofta och mössa att byllsa på mig när vinden viner. När man ser mössa och kofta ihop är de lite Agda 95 varning, men vafasen de är varmt med stickat :)Nu ska jag försöka mig på lite fredagsmys utan Erik, blir ju klart lägre mysfaktor men ska nog överleva kvällen.Önskar er en trevlig helg!

Ovido - Quiz & Flashcards