Direktlänk till inlägg 26 november 2006

Ingen julkänsla....

Av Sofia - 26 november 2006 20:59

Idag var det dags för skyltsöndag. Jag och sambon begav oss ut, men redan när vi kom utanför dörren kände jag att julkänslan lös med sin frånvaro. På stan var de mycket folk, men på skyltsöndag ska de vara snö-vitt-vackert och de ska vara minusgrader. Idag var de grått, regnet hängde i luften och termometern visade +7,5. Vi gick bara uppför gågatan en sväng sen hade vi fått nog, vi stannade dock till och tittade på lite ljusdekorationer de fått upp, väldigt vackert!Väl hemma bestämde jag mig för att göra köttbullar, de förknippar jag med jul fast jag vet egentligen inte varför. Ett tips ifall ni brukar göra köttbullar i ugnen, när ni haft dem inne ett tag häll över en halvliter buljong som ni låtit koka upp. Gör köttbullarna väldigt saftiga!Eftersom köttbullsrullningen inte heller genererade någon julkänsla bestämde jag mig för att baka lussebullar. Nu luktar de nybakat i hela lägenheten, och ja kanske har jag ändå fått en aning känsla om att julen närmar sig. Lussebullarna var tydligen goda, sambon har redan ätit 3 stycken men nu ska dom snart in i frysen, än är de ju ett tag kvar till lucia.Nu är ytterligare en helg snart förbi, hoppas ni alla får en skön kväll.

 
 
Magda

Magda

26 november 2006 21:44

Niklas blev sur när han såg sina lussebullar! Han undrar varför du inte sa någon om dom när vi träffade er på Coop, då hade vi (läs han) kommit o fikat.
Jag sa att du kanske bakade dom efter vi träffade er! Rätt eller fel? :)

http://magda.bloggagratis.se

 
Ingen bild

fialotta

26 november 2006 22:06

Magda: Jag hade inte bakat dem när vi träffade er, hade inte ens planerat att baka då. Ni får gärna komma och fika någon dag, dom finns kvar =)

 
Trolda

Trolda

27 november 2006 06:18

Åh, vad DUKTIG du är! REDAN igång....=)Och vilka FINA lussebullar...Förstår att man vill komma på fika till er..=)

Utan snö BLIR det heller ingen riktigt julstämning.Men den KOMMER...var så säker!

Trolda - UTAN snö och bullar!

http://trolda.blogg.se

 
Therese

Therese

27 november 2006 09:57

Fint kort men visst är det tråkigt när det inte är någon snö, ingen julkänsla. Jag och Martin gick på en promenad igår i skogen (lerigt nåt så hemskt)och det var grönt. Det är inte klokt, DET ÄR JU DECEMBER SNART.
Jag är dock glad att jag firar jul där uppe men det verkar ju inte vara snö där heller men förhoppningsvis kommer det.

Gott med lussebullar, mums :)

http://theaa.blogg.se

 
Christina

Christina

27 november 2006 10:18

Men näee ... jag VILL INTE ha snö. Jag gillar det så här :) Och det var jättefint i alla fall med ljusen i trädet som du fotat! Och vi gjorde som du ... fast vi bakade pepparkakor .. då blir det lite julkänsla iaf :)

http://solusfemina.squarespace.com

 
Ingen bild

fialotta

27 november 2006 13:12

Trolda: Ja jag tänkte köra igång för att få den där känslan, men tror de är snön som gör att den saknas. Du får så gärna titta upp på fika! =)

Therese: Ja de var visst nån spågubbe här uppe som sagt att de skulle vara snöfritt till en bit in i december, han kan nog ha rätt i det. Jag har bakat några mindre lussebullar också, för mig och andra som inte vill äta så stor mängd =)

Christina: Jag gillar att de är snöfritt annars, men inte just nu innan jul. Har nog svårt att komma i rätt stämning så jag behöver ett vinterlandskap att titta ut över just denna period. Så trevligt med pepparkaksbak, jag hade tänkt strunta i de men jag hörde små protester från sambon =)

 
Maria

Maria

27 november 2006 19:11

Nej det är skitkonstigt med vädret, man skulle kunna tro att det är oktober nu ju!
Ska börja julstöka till helgen hade jag tänkt! =)

http://www.emen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 26 januari 2012 00:18

Måste bara kolla om den fortfarande funkar den lilla bortglömda bloggen....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:29

Förra veckan var vi nere i Västerbotten hos sambons föräldrar. Eftersom de blir ett tag mellan gångerna man är ner så hamnar Nils automatiskt i super focus. En vecka där nere med människor som konstant roar honom till max, ja han är ju i himmelriket....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:25

Jaha då var de ju då igår dags att åter ställa sig på vågen. Två veckr sedan sist, jag var säker på ett minus, men där fick jag mig! +1kg visade vågen och då vägde jag mig TRE ggr. Fy tusan också, men de är rödvecka så har jag tur beror pluset på det...

Av Sofia - 5 mars 2009 13:38

Det blir ingen vägning denna Torsdag då vi är nere i västerbotten hos svärfars. Till veckan blir det dock att kliva upp på vågen igen, hoppas de visar jätte minus då när det gått två veckor. Jag hade tänkt ladda upp lite bilder från helgen, men det v...

Av Sofia - 26 februari 2009 18:58

Ja jag kör vidare på att väga mig på Torsdagar. Det är ju nudå vecka 2, men jag börjar med att redovisa förra veckans resultat.   Det blev en bra start med hela -1,9kg. Det får jag ju lov att vara nöjd med. Denna vecka blev det inte lika stort wow, m...

Ovido - Quiz & Flashcards