Alla inlägg under november 2006

Av Sofia - 20 november 2006 14:34

Jag är fullkomligt hopplös! Egentligen ska jag slänga mig i säng direkt jag kommer hem på morgonen, men de lyckas aldrig bli så. Satt vid datorn fram till kl10, sen hade tröttheten totalt försvunnit. Den nästan 4 km långa promenaden i friska luften från jobbet, gör ju inte en direkt tröttare heller. Nåja några timmar med hyfsat sammanhängande sömn (glömde givetvis stänga av telefonerna) har de ju blivit iaf. Middagen står redan i ugnen, upptäckte just att äggklockan inte ringt fast den borde gjort det. Blev en väl gratinerad lasagne idag, men den går nog ner ändå. Nu ska jag sätta mig och läsa ett tag, se om den nya fotpallen fungerar bra.Chrissie du önskade se prydnaden på bordet mer ordentligt, här kommer en bild på den!

Av Sofia - 20 november 2006 08:10

Igår var de dags för kalas, det var mammas svärfar ( han som sitter och öppnar paket) som fyllde hela 83år. Många presenter blev det, de flesta innehöll korsordstidningar och godis (vilket var de enda han önskat sig) så han var nöjd! Kalaset hölls ute hos mamma och hennes man, ingen av dem på bild men lilla mormor fick jag mig ett kort på. De bjöds på riktig söndagsmiddag, älgstek, koktpotatis, äggstanning, kokta grönsaker och svartvinbärsgelé. Efter det blev det tårta, mamma hade varit snäll och gjort en paj jag kunde äta också. Efter firandet var de bara att åka iväg till jobbet för start av nattskiftet. När jag 07:30 hängde på mig ryggsäcken och började knata av hemåt ringde telefonen. De andra jobbet hade kris med personal (pga. att de boende låg i kräksjuka) och ville ha ut mig på morgonpasset, jag var överlycklig över att kunna säga att jag just gått av nattskiftet och behövde sova eftersom jag ska ut och jobba inatt igen. Ingen höjdare att jobba när de boende ligger i det, och man bruka dessutom som ett brev på posten få de själv. Nu ska jag inta sängen, eller kanske blir de soffan. Är inte speciellt trött nu, men jag vet hur de känns ikväll klockan 19 då de är dags att bege sig till jobbet igen.Hoppas ni får en underbar dag! Här är det 2 grader varmt och halv mulet, underbart promenad väder.God morgon på er, God natt på mig.

Av Sofia - 19 november 2006 00:04

Tulpan lampan från Ikea står nu i vardagsrummet och lyser så fint. Den kräver dock lite utrymme, är både hög och rätt så bred. Egentligen skulle den ha sin plats i sovrumsfönstret, men där ska ju ljusdrapperiet upp till första advent. Var då inte så stor vits att placera den där, efter jul kanske om vi bor kvar =)

Av Sofia - 18 november 2006 19:57

Jag har sprungit runt som en TOK och letat ståltråden. De är en av de saker jag absolut inte kan vara utan. Jag använder de till de mesta jag gör. Jag hittade iaf till slut den älskade tråden!Rätt snyggt att piffa upp tråkiga ljus med just ståltråd, inte är det brandfarligt heller =)

Av Sofia - 18 november 2006 19:09

Körkort:Nä de har ju som inte blivit av, fast nu börjar de bli ett måste!Bil:Sambon har bil.Matservis:Ingen som är komplett ännu.Soffbord:Japp, efter många om och men hittade jag ett nog stort bord på reprissatationen av alla ställen, de har hjul och jag har målat de vitt så de ser som nytt ut =)Ica kort :Självklart, omän vi använder coop kortet mest.Hemförsäkring:Ja annars skulle jag aldrig våga ha varken ljus tända eller spisen på.Eget boende:Ja lägenhetFast inkomst:Ja de trillar in pengar på kontot varje månad.Köksbord:Ja lyckligtvis behöver vi inte äta på golvet.Finglas:Japp blåklockan serien från duka, men de används då aldrig.Betalkort:Absolut, de jobbiga är att man aldrig har lösa pengar i plånboken.Toarullehållare:Jo de har vi också.Duschdraperi:Japp, ett alldeles nytt t.o.mBarn:Inte än Sambo/make/maka:Jo en sån har jag.Spelar bingolotto:Spelade före tonåren nån gång.Tippar på lördagar:Sambon ibland.Internetbank:Ett måste!Organiserat skafferi:Jo rätt så.Färsk mat i kylskåpet:Ja vi vill ju inte gå hungriga.Faller för reklamfilm:Skulle väl ljuga om jag sa nej så, ja ibland.Har fläckbortagningsmedel hemma:Japp, Tabort.Pensionsfond:Mjo, men till vilken nytta kan man ju undra, lär inte få nått när den dagen kommer ändå så.Sopsorterar:Japp, fast jag kunde göra de bättre.Prenumerar på någon dagstidning:Ja 05,15 dimper PT ner på dörrmattan.Prenumerar på Allers/Hemmets veckotidning:Nä, jag är mer sköna hem typen.Letar middagstips:Ja, när jag är hungrig.Blir arg när skorna inte står på sin plats:Ja om de innebär att jag snubblar över dem när jag kliver in genom dörren =)Får majoriteten av post i räkningsform:Nja, reklamen har nog övertaget där.Har en stavmixer:Givetvis!Äter söndagsmiddag:Eh, ja jag äter middag varje dag.Försöker att inte svära:Ja försöka går ju, men när jag är arg hoppar de grodor.Sorterar tvätt:Ja de är rätt nödvändigt.Har en krok i badrummet märkt "gäster":Den är inte märkt med "gäster" men de hänger en gästhadduk på en av krokarna.Mobilabonnemang:Telia, de är säkrast här i norr.Hemtelefon:Absolut!Veckohandlar:Ja, men oftast mer än en gång =)Medlem i hyresrättsföreningen:NopeGardiner:Några par finns de väl här =)Dukar:Bara en framme.Överkast:Ett alldeles nytt ett.Kuddar för prydnad:Japp, fast de är alltid någon som änvänder dem, grrrFruktskål på bordet:Står en på köksbordet.Madalena och Therese, jag utmanar er!

Av Sofia - 18 november 2006 16:16

Maria önskade se mer av de saker jag FYNDAT ( ja du läste rätt Erik *L*) på Ikea, så här kommer några bilder.Idag har jag fortsatt med städningen. Så mycket roligare när man får packa upp lite nya saker allt eftersom man städar rummen. Till badrummet införskaffade jag ny matta, toaborste som matchar mattan ( jag har börjat med de röda redan) en hylla att ha i duschen som man bara hakar på duschstången (allt för att slippa borra) och ett genomskinligt duschdrapperi, de du sambo lilla =) Jag har fått mig en ny fotpall till min (läs)fåtölj, rena klippet 129:- de är ju som fått!Jag tyckte de där glasen var lite små roliga, tror jag gav 49:- för ett 6-pack (fritt för tolkning)Underlägg fanns de ju en uppsjö av också, rätt många modeller jag inte såg sist jag var på ikea. De svarta på soffbordet är nästan lite gummiaktigt, fanns muggunderlägg i samma (som ni ser där på sidan). De flätade underläggen på matbordet tycker jag är såpass fina att dom kan ligga framme även när man inte äter. Den lilla vasen och skålen med ljus (följde med totalt 4 ljus) kunde man köpa i en "presentförpackning" för 45:- tror jag de va. Rätt fin "gå bort" gåva.Mycket färgad bambu hittade jag, som tur var fanns de i petrolblå. Lyckan var ju total =)Ja de är väl kanske dags att börja tänka på att göra middag.Trevlig kväll på er!

Av Sofia - 17 november 2006 20:43

Först hade jag tänkt köpa en sänghimmel, den typ som består av en ring som man skruvar upp i taket. Kom sen på att de är rätt onödigt att skruva en massa när vi planerar att flytta.Skira längder på panelerna, som jag sedan låtit fall över sänggaveln får nu agera en typ av sänghimmel. Petrolblå är för övrigt min nya favorit färg =)Ska upp en ny lampa i fönstret också, har bara inte orkat sätta ihop den ännu.

Av Sofia - 17 november 2006 14:53

Vilket jädra väder!!! Jag blir tokig, först kommer de en massa snö och blir kallt. Nu ska visst skiten regna bort!!! Ja jag får väl ta på mig lite av skulden, har ju gjort slut på x-antal burkar hårspray, så jag har bidragit till växthuseffekten. I väntan på att de ska sluta regna (så jag kan ta mig en promenad), tänkte jag börja stöka på i sovrummet. Gårdagens ikea-resa resulterade i gardiner, sängkläder, överkast och en ny lampa till sovrummet. Jag köpte en till gardinstång för att kunna ha både paneler och rynkade längder. Vi får väl se om min bild i huvudet överensstämmer med resultatet sen.För övrigt har jag varit och klippt mig, blev väldigt nöjd denna gången också. Luggen blev exakt som jag ville ha den, och som jag sagt innan är de inte ofta jag är nöjd efter en klippning. Idol ikväll, och åter igen är jag gräsänka. Nåja lite te och idol-marcus, de är inte fel de heller =)Hoppas ni får en skön kväll - och trevlig helg på er!

Skapa flashcards