Alla inlägg under november 2006

Av Sofia - 11 november 2006 12:24

Jag har ju haft förbenat ont i halsen, precis som när man har halsfluss. Det lustiga är att jag inga halsmandlar har, och då kan man enligt läkarna inte få halsfluss. Nänä jag kan väl köpa de då, men vad jag inte köper är - dom sa när jag opererade bort dem att nu skulle jag minsann inte vara sjuk mera. Nja jag är inte lika ofta sjuk, men jag blir jävligt sjuk när jag väl drar på mig en förkylning. Luftrörskatarr, någon som haft det? Det är inte roligt kan jag meddela, börjar med halsont och feber, sen övergår det i lungor fyllda med segt slem (ursäkta detaljerna) som man INTE får upp vad än man tar för medicin. Så kommer den smygandes, den där j-vla rethostan. Nu kan man ju då tro att de är över, men då har man fel! För efter rethostan kommer den vanliga hostan som tillslut rensar luftvägarna så man så småningom får i sig hyfsat med luft. Ja ungefär så ser sjukdomsförloppet ut :)Nu har jag proppat i mig tabletter och ska bege mig ut på stan i jakt på några lampor åt min far. Vi ska åka ut på landet och fira farsdag redan i eftermiddag.Hoppas ni har en trevlig lördag! Här är de regn, hur kul är det?? =/

Av Sofia - 10 november 2006 15:12

Ja då fungerar ju datorn igen, men vad händer då!? Jo datoranvändaren (jag) går och blir pang förkyld! Igår satt Erik och löste ett korsord en ledtråd var "får det att gå runt" ja det var ju yrsel, och vad hade jag om inte yrsel imorse när jag vaknade. Jag börjar seriöst fundera om jag gått i sömnen inatt och kommit i kontakt med någon av de starkare dryckerna :) Usch de är rent obehagligt när hjärnan åker karusell utan ens tillåtelse.För att få i mig lite vitaminer så blev de fruktsallad till mellanmål idag. Jag testade att hälla i lite mangobalsamvinäger (fick tipset hos Lox, tackar för det!) blev väldigt gott. Nu finns de ju vispbar sojagrädde, super bra. Jag älskar kanel(väldigt bra mot stressade magar), och kanelgrädde med lite råsocker i till fruktsalladen, finns inte mycket som slår det. Snacka om försmak av julen, eller är det bara jag som förknippar mandariner och kanel med jul? Dags att lägga ner huvudet på kudden IGEN känner jag.Trevlig helg på er!

Av Sofia - 9 november 2006 18:49

Mina vänner ikväll är det work out på tv4+ kl:20,00 glöm nu inte att kolla på de!!!Eftersom jag spräckte 10kg gränsen skulle jag ha min belöning, belöningen var att få äta lite godis. Usch vad besviken jag blev! Jag har ätit 5-6 stycken men nja jag kan inte påstå att de var så jädra gott. Det är ju visserligen super bra att man vant av sig med de söta, fast jag såg ju som fram emot detta goda godis som jag längtat efter. Till nästa 10kg gräns (-20kg) ska jag nog ge mig själv en annan belöning, kanske nagelförlängning eller nått sånt :)Trevlig kväll på er!

Av Sofia - 9 november 2006 09:58

JAAAAAAA jag gjorde det!!!!!!! Äntligen spräckte jag 10kg gränsen. Idag visade vågen -1,7kg de är totalt -10,7kg på 9 veckor och 2 dagar. Kan meddela att de känns rätt bra just nu, var så besviken förra veckan. Bara börja jobba för att spräcka 11kg gränsen nästa vecka =)

Av Sofia - 8 november 2006 20:05

Idag åkte jag och Magdalena till luleå för att shoppa lite. Hittade underbara julservetter från marimekko och ett gäng med ljus, dekorstenar och annat småplock. Nu står de ett stort fat med strålande ljus i vardagsrummet och höjer mysfaktorn. Ska ta min tekopp och krypa upp i soffan ett tag. Får se om jag senare ikväll sätter mig ner och sammanfattar föreläsningen, om inte latmasken får övertaget nu när jag sätter mig ner vill säga.Jo just det, Christina du undrade vem föreläsaren var. Angelica Frithiof hette hon.

Av Sofia - 7 november 2006 19:41

Utbildningen var suverän!!! Jag var orolig för att 4 timmar skulle kännas plågsamt och oändligt, men vips var de slut och de enda jag tänkt på var "nej, jag vill hit en gång till" då har den som hållt i de hela lyckats! Mycket handlade om bemötande mellan vårdgivare och vårdtagare, men de var även många saker som går att använda sig av i andra yrken och i de privata livet. Många intressanta tips om hur vårt kroppsspråk uppfattas och vad de förmedlar, hur vi oftast ställer frågor och hur vi istället bör ställa dem för att ge den vi frågar en chans att tänka och lägga in sin egen åsikt i svaret. Tänkte jag skulle skriva mer om de där, tror de kan vara rätt intressant omän man inte som jag jobbar inom vården utan överhuvudtaget när man har med människor att göra, vilket de flesta människor har på något sätt. Måste läsa mina anteckningar och bearbeta all ny fakta, sen ska jag vid tillfälle sätta mig ner och skriva lite, dels för att ha lite av den nyfunna kunskapen kvar och sen för att kunna dela med mig ifall någon är intresserad av det. Vi har ju en dator här hemma som vi är allt annat än glada på just nu, de resulterar i frånvaro på denna blogg likså era bloggar. Lovar dock att ta igen allt jag missat när jag kan använda datorn utan att den av någon anledning tappar uppkopplings signalen var 5e minut eller hänger sig! Jag som hade tänkt haka på "mönster veckan" som så många deltar i, går dock inte ladda upp bilder för mig just nu :/Herregud vad jag är beroende av datorn känner jag nu!!!Trevlig kväll på er!

Av Sofia - 7 november 2006 09:59

Åkte ner till umeå igår och kollade lägenheten, den var ljus och trevlig fast jag upplevde den ändå liten motför den vi har ändå var den några kvm större. Vi har inte bestämt oss utan ska tänka över de hela, kanske åka och kolla på någon större lägenhet också. Var iaf väldigt trevligt att få hem Erik, nu är allt som vanligt igen :)Idag ska jag på en utbildning om bemötande, ska bli trevligt men jag fasar för att sitta still i flera timmar. Igår satt jag nästan 4 timmar på en buss sen 2 timmar i bilen. Idag blir det 4 timmar av stilla sittande och lyssnande. Får väl ta en lång promenad ikväll, kryper i kroppen bara jag tänker på allt sittande, idag igen :)Datorn fungerar inget vidare så Erik skulle se över de där idag. Hoppas de går att lösa! Finns inget värre än en dator som krånglar, de gör dom iofs från de dom är nya, hopplöst och tröstlöst :)Ha en bra dag, här snöar det!

Av Sofia - 5 november 2006 21:49

Då var helgens arbetspass gjorda. När man på fredagen går iväg känns de som en evighet till söndag, men vips är man där och hela helgen ligger bakom en. Imorgon är det dagen med stort D. Klockan 11,15 sätter jag mig på bussen ner till umeå för att möta upp älsklingen min som jag inte träffat på drygt 3 veckor. Ska bli trevligt med lite kramar och pussar känner jag. Egentiden vill jag inte vara utan, men nu ska de allt bli gott att få hem honom! Klockan 16,00 ska vi få komma och titta på lägenheten, jag känner mig förväntansfull, men denna gång med måtta. Sist vi var och kollade på lägenhet blev vi minst sagt besvikna, hoppas på bättre resultat denna gång.På tal om något helt annat. Jag fundera lite kring denna otroliga kvinna Jackie Warner (ägaren av sky sports) Jag bloggade om det, Therese bloggade om det, vi är totalt överrens om att hon har något magiskt över sig. Kan de vara så att man som hetro ändå har en liten smula förälskelse/beundran/dragning till sitt eget kön vid någon tidpunkt och när man någon gång i livet uppmärksammar en speciell kvinna/man. Som i detta fall en riktig "power woman" Ja kanske är jag ute och cyklar, eller är jag det???En sak är då säker, vissa personer fängslar en verkligen.Grubbleri grubblera, ni är vana vid det här laget va!? =)Hoppas ni har en skön kväll, och myser av de timmar av helgen som återstår.

Ovido - Quiz & Flashcards