Direktlänk till inlägg 7 februari 2007

Detta samhälle är inte humant!

Av Sofia - 7 februari 2007 11:32

Jag blir rent förbannad på alla dessa tidningar med SMALA modeller. Jag blir förbannad för att de sätter griller i våra hjärnor. Jag blir förbannad för att de finns unga människor som svälter sig i vårt samhället och i hela världen. Detta för att tidningarna visar upp bilder på modeller, modeller som inte ens i närheten ser ut så i verkliga livet. Det fixas och trixas med bilderna. Hemma på sina rum ligger tonåringarna och drömmer sig bort. Drömmer om den där smala midjan som i verkligheten inte ens existerar! Jag blir bara så förbannad!!!Artikel i aftonbladet

 
ANNONS
 
Vildangel

Vildangel

7 februari 2007 14:23

Åhh, vad glad jag blev över att läsa ditt inlägg - jag känner precis likadant.
//V

http://www.vildangel.blogg.se

 
Trolda

Trolda

7 februari 2007 15:45

Ja det är en fruktansvärt beklaglig utveckling! Att vara trådsmal(med jätte-silikon-bröst) har blivit likvärdigt med lycka,framgång o pengar...Och många tjejer drabbas på grund av detta av dåligt självförtroende o sjukdomar. Det kvinnliga "modet" har ju alltid inneburit förändringar vad gäller kroppsideal dessvärre...Och modellagenturerna stilbildar idealet för oss...Huuu, så tragsikt det är!Jag hoppas på en förändring där och att vi tjejer o kvinnor skall kunna känna oss vackra för dem vi ÄR! Dessutom är jag helt övertygad om att Män vill se oss Naturliga innerst inne!

Trolda - Naturlig!

http://trolda.blogg.se

 
Therese

Therese

7 februari 2007 16:56

Jag håller med dig helt och hållet. Det är så grymt. Jag har inte riktigt förstått vad det är så vackert med Kate Moss, Sienna Miller, Paris Hilton, Cameron DiazNicole Richie, Victoria Backham som är STORA idoler för många. Iallafall de två första.
Läste Livskraft (en av mina böcker =) ) där den svenska personliga tränaren Tanja tränar kändisar i Hollywood. Hon skriver: "Livet i Hollywood är extremt på många sätt. Utseendefixeringen är total och många dukar under för den. Här ska kvinnorna helst vara trådsmala och ha stora bröst. Fejkade desto bättre, hängrisken minimeras. Passar man inte in gör man uppror eller, allt för vanligt, opererar sig och tränar tills man ramlar av rullbandet".
Jag är glad att jag inte lever där. Herregud vad det verkar vara hemskt. Vilken press man måste leva i och för de kvinnor som inte har självkänslan kommer de fortare än kvikt att gå under på något sätt. Tyvärr så är det inte bara i Hollywood detta finns och det är fruktansvärt skrämmande.
Jag är glad att det finns kändisar som säger: nu får det vara nog som tex Scarlett Johansson och Kate Winslet.
Tummen upp för dem.

http://theaa.blogg.se

 
Jessica

Jessica

7 februari 2007 19:38

Håller fullständigt med!
Inte konstigt att folk blir dåliga när de tror att modellerna som visas i tidningen är något slags ideal på hur flickor/kvinnor ska vara.
Hoppas att världen får en bättre uppfattning snart!

http://viktig-jessica.blogspot.com

 
Maria

Maria

7 februari 2007 21:59

Det är ju verkligen så att vi har fått 'den perfekta kroppen' inbankat i huvudet. Jag menar, det var inte så länge sedan som de vackraste kvinnorna var de som hade former!
Men jag tycker faktiskt att det är finast när man är smal, inte smal som en sticka. Utan sund smal, fit liksom. Men jag tror hela tiden att man eftersträvar något mer något som är ännu mer perfekt. Man blir/är hjärntvättad helt enkelt. Det är inte klokt!

http://www.emen.blogg.se

 
Maria

Maria

8 februari 2007 13:48

Och nu är jag skitarg! Jag har precis kommit hem från stan och letat efter tröjor. Vanliga, enkla tröjor, fina so man kan ha på sej på kalas. Men i och med dagens mode så måste man se ut som en tändsticka för att kläderna ska sitta snyggt! GRR!!

http://www.emen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofia - 26 januari 2012 00:18

Måste bara kolla om den fortfarande funkar den lilla bortglömda bloggen....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:29

Förra veckan var vi nere i Västerbotten hos sambons föräldrar. Eftersom de blir ett tag mellan gångerna man är ner så hamnar Nils automatiskt i super focus. En vecka där nere med människor som konstant roar honom till max, ja han är ju i himmelriket....

Av Sofia - 13 mars 2009 09:25

Jaha då var de ju då igår dags att åter ställa sig på vågen. Två veckr sedan sist, jag var säker på ett minus, men där fick jag mig! +1kg visade vågen och då vägde jag mig TRE ggr. Fy tusan också, men de är rödvecka så har jag tur beror pluset på det...

Av Sofia - 5 mars 2009 13:38

Det blir ingen vägning denna Torsdag då vi är nere i västerbotten hos svärfars. Till veckan blir det dock att kliva upp på vågen igen, hoppas de visar jätte minus då när det gått två veckor. Jag hade tänkt ladda upp lite bilder från helgen, men det v...

Av Sofia - 26 februari 2009 18:58

Ja jag kör vidare på att väga mig på Torsdagar. Det är ju nudå vecka 2, men jag börjar med att redovisa förra veckans resultat.   Det blev en bra start med hela -1,9kg. Det får jag ju lov att vara nöjd med. Denna vecka blev det inte lika stort wow, m...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se