Alla inlägg under september 2007

Av Sofia - 14 september 2007 17:41

Det kliar i mina fingrar just nu. Under sommaren ligger jag rätt lågt med pysslandet, så nu när hösten är här, blir jag helt galen! :) Jag gjorde ett halsband igår, är absolut ingen stjärna på detta. Pärlor på tråd har mer varit min melodi, förhoppningsvis ska det bli ändring på det.



Idag var jag och fixade mer material, plus några tänger. Jag svor en hel del igår, tången jag hade var absolut inte gjord för att hålla på med pyttesmått piller! Hoppas det ska gå bättre med dessa smyckestänger. Vi får väl se om jag vågar visa upp några halsband efter helgen :)



Trevlig helg på er alla!

Av Sofia - 13 september 2007 20:44

Ytterligare en dag på stan avverkad. Nu när sambon är borta passar jag på att bära hem en massa saker :) Han har meddelat att för varje ny sak som kommer in i vårt hem, skall en ut. Jag har lite svårt för det, men när katten är borta....


Jag har höststädat köket nu i eftermiddag. Hittade ett par gardiner som jag bara inte kunde leva utan, de kändes iaf så.


Vet ni vad som hände sen? Jo jag gick in på buketten och strosade runt bland hyllorna. Helt plötsligt ropar det från en av hyllorna, jo det är säkert! Där stod en skål, en grön en. Ja jag fick ju helt enkelt köpa den, kände mig nästan tvungen. Ja som att det inte var nog med det så blev det nya krukor till köksfönstret också. JA, jag är HOPPLÖS!


Av Sofia - 12 september 2007 19:08

Inte trodde jag att en grabb på dryga 1,5 år kunde vara så duktig på att köpa presenter. Fick detta fat med tillhörande skålar som tack för helgen. Han kom kånkandes fram till mig med paketet, så söt! Jag ÄLSKAR grönt, ifall någon skulle ha missat det. Detta är ju förstås ett serveringsfat, men jag har det på soffbordet. Tycker det passar ypperligt att ha ljus i dem, kanske liter nötter eller gröna druvor i två av dem.





Jag vill också passa på att tipsa om ett rött te. En arbetskamrat hade med sig det till jobbet så jag fick smaka, supergott!!! det luktar ljuvligt också.

Köpte mig en förpackning igår, den är snart slut :) Ja, jag är absolut en te missbrukare.






Trevlig kväll på er, snart är det Idol!




















Av Sofia - 11 september 2007 21:10

Att jag älskar att göra blomsterarrangemang är ju ingen nyhet. Nu när hösten kommer med stormsteg så börjar det genast klia i fingrarna. Denna årstid kommer med så otroligt varma vackra färger, jag njuter gärna av dem både ut och inne. Förra veckan var jag in på min favorit affär Rima, där frossade jag ordentligt bland de konstgjorda blommorna. Såhär blev det och jag är nöjd! Det blev varmare, precis vad jag var ute efter.


Visst är ju levande växer vackrare, men på vissa platser i hemmet tycker jag det är opraktiskt, för att inte tala om kostnaden med att hålla fräscha snittblommor hemma hela tiden. Jag måste berätta lite om hallmöbeln också. Detta skåp hade jag som sängbord när jag var liten, bakom den lilla dörren gömde sig mitt dockskåp. Jo det är faktiskt sant, jag hade denna möbel till dockskåp när jag var en sisådär 5-6 år. Det låg en bit heltäckningsmatta där inne, och på den stod det möbler som det satt dockor på. När jag blev lite äldre fick jag ett stort "riktigt" dockskåp, men jag tror att de bästa lekstunder ägde rum medans dockorna bodde i sängbordet :)


Det är kul med möbler som får hänga med länge, minnena lever kvar längre. Nu tycker jag även att detta skåp är tidlöst, så jag har inga planer på att någonsin göra mig av med det.
















Av Sofia - 9 september 2007 20:19

I helgen har jag haft denna coola grabb hos mig. Han är glad precis hela tiden, vinkade sådär lite obrytt när mamman sa hej då och stängde dörren. Han började med att undersöka lägenheten rum för rum med ett veck i pannan, något stämde inte. Förstås var det ju hans bästa polare (sambon) han letade efter, bakom dörrar, under bord och t.o.m under sängen. Han gav tillslut upp och stegade in i köket för att ta fram panna och slev, de verkar vara bästa leksakerna det. Efter att ha sprungit in i badrummet och klappat på badkaret upprepade gånger fattade jag tillslut vinken, BADA ville han ju.

Ner i badet åkte han med ett stort glädjetjut. Att en sprayflaska med kallt vatten kan vara så kul hade jag ingen aning om :)


Idag bestämde vi dejt med en kompis och hennes dotter. Det blev lekparken och lunch, innan vi gick fick han sig några pussar och kramar av lilltjejen. Nu har han åkt hem, och det känns redan väldigt tomt. Inget charmtroll och ingen sambo i sikte, man vänjer sig fort vid att ha sällskap.



Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Av Sofia - 8 september 2007 09:26

Här i norr lyser solen med sin frånvaro och regnet öser ner! Lägger in ytterligare ett filmtips till er som precis som jag har tänkt stanna inne idag.




Alex Fletcher är en f d popidol från 80-talet vars karriär degraderats till att bestå av uppträdanden på nöjesparker och lantmarknader som ett nostalgiskt inslag. Den karismatiske och begåvade musikern får chans till en ny karriär när den storsäljande divan Cora Corman kontaktar honom för att skriva och spela in en duett. Problemet är bara att Alex inte har skrivit en låt på flera år, han har aldrig skrivit texter till sina låtar och han har nu bara några dagar på sig att leverera. Sophie Fisher, som sköter Alex plantor, visar sig vara en skänk från ovan när han inser att hon har talang för att formulera textrader. Det slår gnistor om personkemin både vid och under flygeln, men Sophie har precis blivit bränd i sitt senaste förhållande och Alex är notoriskt allergisk mot fasta förhållanden.



En både mysig och rolig film!









Av Sofia - 7 september 2007 22:03

Nicholas Angel är Londons bästa polis och haffar fyra gånger så många brottslingar som sina kollegor.Eftersom hans arbetsmoral får de andra att framstå som en bunt slashasar, blir han omplacerad till den slumrande landsortsstaden Sandford, som nästan helt saknar brottslighet. Men plötsligt drabbas Sandford av en rad olyckor och Angel vädrar morgonluft.

Det är dags för småstadspolisen att ta i med hårdhandskarna!


Handlingen är väl sisådär, bra karaktärer dock!






---------------------------------------------------------------------------------------------------








Trots att Chris Gardner sliter för att få ekonomin och livet att gå ihop blir han en dag vräkt från sin lägenhet och lämnas på gatan med sin 5-årige son. Chris får en ny chans när han lyckas få en obetald men prestigefylld praktikplats hos en fondmäklare. Men jakten på ett bättre liv innebär en tuff resa med många hinder, både för Chris och hans son.



Tårarna rann och jag blev alldeles snuvig!











Hoppas ni alla får en trevlig helg! Det utlovas vackert väder, bara att passa på att vara ute medans solen fortfarande visar sig. När kvällen kommer kan det ju dock vara mysigt att krypa upp i soffan framför en bra film.





Av Sofia - 6 september 2007 20:41

och släppa in hösten. Hur mycket jag än tycker om sommaren med sina ljusa nätter och varma vindar så ligger hösten mig varmt om hjärtat. En ljus galen fialotta njuter i fulla drag då det är dags att börja tända ljus i alla de former, färger och dofter. Idag efter jobbet var det dags att torka fönster, det blev bara ett som fick känna på trasan, men det kommer ju en helg också.

Nu går jag och njuter varje gång jag går förbi sovrummet, de är lite mörkare färger, lampa i fönstret och det doftar rent.



Trevlig kväll på er!

Ovido - Quiz & Flashcards