Senaste inläggen

Av Sofia - 3 februari 2007 15:04

Du behöver till 2 portioner:2 bakpotatisar1 burk Lätt creme fraische1 msk fettfri majonäs1/2 citron1/2 rödlök8st surimi sticks1 burk med räkor ( ICA`S eller COOPS mindre plastburkar)Fryst dill efter behagÖrtsalt efter behagGör så här:Linda in potatisarna i folie och sätt in dem i ugnen på 200 grader ca 1 timme.Töm räkburken i durkslaget och låt räkorna rinna av.skiva löken och sätt den i en skål med kallt vatten och salt.Skär surimi sticksen i bitar.Blanda creme fraischen och majonäsen i en skål. Skär två skivor av den halva citronen, skär bort skalet och tärna citronen smått. Pressa saften ur den bit du har kvar av citronen, rör om. Tillsätt räkor, surimi sticks, lök, örtsalt, citronbitar och dill. Rör om tills allt är blandat.Låt röran stå kallt tills potatisen är klar.Det är inte alltid jag har dill i, men det går lika bra utan. Gott och enkelt!Lycka till!

Av Sofia - 2 februari 2007 07:47

Igår var det dags för vägning igen. Vågen visade +1,2kg totalt nu -14,5kg. Är jag nöjd? Givetvis inte! Får dock skylla mig själv eftersom jag unnade mig förra helgen. Det blev vin till maten och även drinkar, dessa går även under namnet kaloribomber! Kanske är lite av pluset muskler, man vet ju inte nu när man börjat träna styrka också. Nu är det nya tag som gäller, kan meddelade att det blir inga drinkar eller andra onyttigheter kommande vecka!

Av Sofia - 1 februari 2007 00:17

Första dagen på ny månad och Fialotta blir 27 år UNG! :)Nu ska jag lägga mig och vänta på att sambon förhoppningsvis ringer TIDIGT! Lovat att inte öppna paketet förrän jag har honom på tråden =) Återkommer med rapport om vad som gömde sig där i.UppdateringSambon ringde och grattade mig vid halv sju tiden. Jag fick äntligen öppna paketet, som jag har väntat. Det innehöll denna ring, jag älskar den! Sambon han kan han, tack snälla älskade du :) Inte nog med det, igår kom det ett paket med posten. Det var från Mallan, hon hade lyckats klura ut adressen och skickat ett så gulligt kort och paket. Nu har jag öppnat, de innehöll ett te som luktar och smakar ljuvligt (sitter och surplar nu) Tack snälla snälla du!

Av Sofia - 31 januari 2007 19:05

I morse knackade mamma på dörren. Hade lovat att göra slingor på henne eftersom jag var ledig. Svarta slingor blev det, medans medlet satt i blev det te och smörgås. När hon skulle gå la hon pengar på köksbänken. Nej nej sa jag, men mamma gjorde klart för mig att jag visst skulle ha de pengarna. Gå och köpt dig blommor och gör något arrangemang, du gillar ju sånt! Jo det gör jag ju visserligen :) Löd mamma och gick nu i eftermiddag och köpte lite snittblommor för att pilla ihop något att ha på skåpen i vardagsrummet. Tyvärr fanns det väldigt dåligt med blommor, det gör de ofta på den affären numera. TRIST! Nåja man får välja bland det som finns. Grönt och rosa, kanske inte de jag hade tänkt mig. Levande blommor är ju dock alltid vackra.Nu har jag just gjort den där chokladtårtan jag visade i förra inlägget. Tänkte bjuda arbetskamraterna på den imorgon, hoppas den går hem!

Av Sofia - 30 januari 2007 21:59

Sitter här och kliar mig i hårbotten. Vad sjutton ska jag baka till på lördag!? Smörgåstårta blir det och vanlig tårta. Men HUR ska tårtan se ut? Ska jag baka något annat också? Vad tror ni om chokladkakan här nedanför, ser den inte smarrig ut? Kanske skulle jag greppa bakbunken och träsleven, vad tror ni? :)

Av Sofia - 30 januari 2007 15:46

Nu har jag avverkat de två första passen på det ytterligare nya jobbet. Nattjobb var inget min mage klarade av, så nu är jag tillbaka på dagen. Nytt ställe med underbart intressanta brukare och super härlig personal! Mitt huvud har blivit fyllt med så mycket ny information att de snart sprutar ut genom öronen. Igår efter avslutat kvällspass kändes knoppen som en medicinboll och idag är det inte mycket bättre, men gud vad kul det är med nya människor! Jag har inte hunnit läsa så mycket hos er de senaste dagarna, men ikväll ska jag minsann läsa ikapp!Havrevälling för er med känsliga magar (och er andra också)Du behöver till 1 portion:ca 2dl mjölk ( eller annat som ersätter det)ca 3/4 dl fiberhavregryn (beror på hur tjock man vill ha den)Russin efter behag (kan uteslutas)En liten klick smör/margarinEn nypa salt och en nypa råsocker (använder man laktosfri mjölk behöver man inget socker, den är söt i sig)Gör så här:Häll upp mjöl, gryn och salt i en panna.Låt detta koka upp och koka sedan under omrörning på svag värme tills det tjocknar.Tillsätt smör, socker och russin. När smöret smält och russina blivit mjuka är det klart.Jag äter ofta denna välling till middag när jag ätit stadigt på dagen. Min mage mår jätte bra av den, sen slipper jag känna sug i magen på kvällen, LYSANDE!Lycka till!

Av Sofia - 29 januari 2007 08:41

Klockan 05,15 sa jag hej då till sambon som återigen började resan mot stockholm, och en ny arbetsvecka. Det har varit en underbar helg! Vi har varit ute och promenerat, gått på stan, lagat god mat och bara haft det mysigt. Eftersom sambon inte är hemma på torsdag och kan fira min födelsedag (inte för att de blir så mycket firande, jobbar kväll den dagen) så ligger det nu ett litet paket på mitt sängbord. ÅHHH Jag och paket alltså, jag är ju nyfiken så jag går åt snart! Gulligt av honom att lägga det där så jag har något att öppna på torsdag, kalas blir det först på lördag nämligen. Igår blev det kycklingfilé och potatissallad till middag.Jag tycker inte om köpt potatissallad så jag gör min egen. Du behöver till 4 port:8 potatisar, inte för små.4 ägg2,5 dl gräddfil1 gullök (går att byta ut mot ett knippe gräslök)1-2msk fettfri majonäs (smaka av tills du är nöjd)örtsalt och svartpeppar till kryddning.Gör så här:Hacka löken och lägg den i en skål med kallt vatten och lite salt, låt ligga 1-2 timmar. Eftersom löken har en tendens att ta över alla smaker är detta ett bra knep!Skala och tärna potatisen. Koka potatisbitarna, men passa så de inte kokar sönder. Häll därefter potatisen i ett durkslag och spola den med kallt vatten.Koka äggen hårda, skala och tärna dem.Blanda gräddfil och majonäs i en skål. Tillsätt potatis, ägg och lök. Blanda försiktigt ihop allt samtidigt som du kryddar med örtsalt och svartpeppar. Godast blir salladen om den får stå och vila i kylen några timmar.Lycka till!

Av Sofia - 26 januari 2007 18:15

Idag är det fredag och jag har återigen fyllt upp med nya tulpaner, kvistar och grönt. Sambon kom hem redan igår, känns lyxigt att få 3 hela dagar tillsammans. Hoppas ni ätit eller planerar att äta något riktigt gott ikväll, ett glas vin eller någon annan god dryck i glaset att smutta på. Nu vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg!/Kram Sofia

Skapa flashcards